Poetisk i laboratoriet, Tønsberg blad 03.09.2010

Når Annette Koefoed ”laborerer” i Galleri Ask oppstår det en poetisk stemning i rommene som står langt fra den kliniske tittelen. Samtidig fornemmes mørke undertoner av en grensesprengende eksperimentering som gjør at man kan hensettes til et rikt sett av assosiasjoner knyttet til vår tids mange muligheter, til prøving og feiling.

Kunstneren benytter hovedsakelig sammensydde silkebånd mot farget pleksiglass og resultatet er virkelig frapperende. De grønne skivene i overkant av det tekstile gir det hvite stoffet flyktige glimt av kulør. Det er som objektene svever i rommene.
Trådene som stritter og henger gir det organiske uttrykket liv,
Det taktile tas ut til overmål i en ”Rød/Svart Persepter” som gestalter seg lik en glupsk organisme utenfor menneskelig kontroll. Og likevel, hele tiden dette utsøkt vakre i de fascinerende objektene. Dette topper seg i en stillfaren ”konkyliebobbler”, mykt, følsomt og en nytelse for øyet.

Men også våre ulike oppfattelser av et slikt objekt farges av vår psyke, bakgrunn og historie. En grønn, ”Uferdig Bobbler” ved inngangspartiet hviler på en aluminiumshylle og vekker dels beundring, dels lett ubehag. Som bilde på noe i oppløsning, noe som er gått galt, men som kunne blitt fullendt. En annen tittel, ”Klorofyllpanel” underbygger ubehaget, den er heller ikke innsmigrende, spiller ikke på skjønnhet og det gjenkjennelige. ”Laborasjon Ask” er en utsøkt og annerledes utstilling man bør unne seg å se. Til undring, beundring og kanskje ettertanke.
Annette Koefods arbeider vises i Galleri Ask ytterligere to helger, til den 12. september.

Grethe Hald

 


Bergens Tidene 06.10.2006

"Ved inngangen til Politistasjonen finner du et blinkskudd. Her har Annette Koefoed gitt oss en skulpturpark i lommeformat. En rund form, og en lang. En stein inneklemt i et steinkorsett og en bølge i bronse - stivnet i flukten. «Åpen mulighet» heter verket. En perfekt tittel på en dekorasjon som på en styggvakker måte kommenterer både stedet og det som stedet representerer. Det fine med denne friluftsskulpturen er at den fortsatt føles aktuell, mer enn ti år etter avdukingen. "

Øystein Hauge

 


Fra katalogteksten til sommerutstillingen
ved Anders Svor Museet sommeren 2008.

Annette Koefoed har ein fri posisjon i høve til eit tradisjonelt skulpturomgrep. Ho arbeider fritt med formane og utviklar tredimensjonale objekt, som ikkje kan seiast å ha forankring i den verkelege verda. Samstundes liknar dei på noko kjent. Objekta ber i seg ein dobbel kraft, som dels representerar noko kaldt, industrielt, maskinaktig og maskulint på den eine sida og på den andre noko varmt, smykkeliknande og feminint.
Samlinga i Anders Svor Museum synar at Svor arbeidde med skulturane sine gjennom å utvikle modellar i ulik målestokk. Her fann Annette Koefoed eit felles tilknytingspunkt, fordi ho likar å arbeide på same måten. På denne utstillinga viser ho ei rekkje av modellane sine. Dei fleste er laga i pappmateriale.

Morten Johan Svendsen


2010 © Annette Koefoed | Utviklert av Goldspot